iPhone 4G/HD titkok és OS 4 hiányok

iPhone OS 4Az iPad körüli nagy hype okán szinte mindenhol a megjelenésről lehet olvasni. Mivel itthon még nem kapható, inkább nézzük meg, az előzetes infók alapján mit nem várhatunk az OS 4-től és miben reménykedhetünk az iPhone 4G érkezéséig.mac

A jelenlegi ismereteim szerint az alábbiak nem lesznek elérhetőek az új oprendszerrel sem.

    1.    Flash támogatás Safariban – Nincs mit magyarázni rajta. Steve “superuser” Jobs azt mondta, hogy NEM LESZ. Pont. Szerintem ez komoly hiányosság és nagyban hozzájárul a Flash technológia haldoklásának megkezdéséhez.
    2.    Tethering – Állítólag csak AT&T szerződött ügyfelei, az Egyesült Királyság és Kanada szolgáltatóinál elérhető a szolgáltatás. Reménykedem benne, hogy ez nagyon gyorsan változni fog.
    3.    Különböző Profilok – iPhone 4.0 oprendszernek végre tudnia kellene azt, amire a legbénább telefon is képes. Például ha meetingen ülök, akkor rezegjen és lassacskán emelje a csengés hangerejét.
    4.    Pendrive mód – Már igazán ideje lenne egy sima "bedugom a kábelt és másolom a cuccot" megoldásnak, ugyanis kismillió pendrive-ot cipelek magammal és a káoszt csak egy ilyen megoldással tudnám megszüntetni. Bár lehet, hogy ezzel sem, de akkor is zavar, hogy szigorúan csak iTunes, vagy hasonszőrű alkalmazás használatával lehet kommunikálni a telefonnal.
    5.    FM rádió – Sokan használják Nokia, Samsung és más telefonokon az ismerőseim közül. Legalább egy kábeles megoldás lenne az Apple részéről. Ehelyett a Griffintől lehet beszerezni ilyesmit. http://www.griffintechnology.com/products/ifm Nem olcsó.
    6.    Wi-Fi szinkronizáció – Ez egy fájó pont. Folyton be kell kötni a telefont a gépbe egy kábellel és ez akkor a legidegesítőbb, amikor a kábelt az irodában hagyjuk.(amit a töltés miatt folyton magunkkal hordunk)
    7.    Beépített fotó szerkesztő – Létezik fényképezőgép funkció és nézegető is, ezért számomra érthetetlen, miért nincs legalább egy primitív szerkesztő. Van pár elérhető ingyenes megoldás, egyik-másik használható is. Ideje lenne előrukkolni egy igazi Apple megoldással!
    8.    Kapcsolatok hozzáadása a képernyőhöz - Ha valóban telefonnak használod a készüléket, akkor egyes számokat egyetlen mozdulattal szeretnék előhívni és tárcsázni. Sajnos ez is hiányzik, pedig milyen hasznos lenne a főnököm képét kitenni a Home Screenre és mutogatni neki!
    9.    Élő háttérképek – A Nexus One tudja és cool. Hasznos? Nem. Menő? Nagyon.
    10.    Több státuszsor – Az Android ezt is tudja. Jó lenne mindent egy helyen látni.
    11.    Stylussal írás - legalább az iPadon elérhetővé tennék az írást egy egyszerű, nem virsliujjra hasonlító stylussal, illetve megjelenhetne egy Macintosh ezzel a tudással. Nekem mindegy. írni akarok!! Kézzel! Windows tudja és ez gáz!

Végül ami a jelenlegi hardverből hiányzik a második kamera. Az iPhone 4G ezt már tudja?
Ha képet is szeretnénk látni a SKYPE hívások közben, akkor nagyon kellene egy második kamera.
Az alábbi videó egy előlapi kamerás telefon alkatrészeit mutatja. Alig várom, hogy megjelenjen valami ilyesmi! Főleg, ha a fentieket is pótolják.