Moduláris MAC?

Apple tablet designSok éves álmom NEM vált valóra, mikor Steve bemutatta az iPad-nak nevezett agyonhájpolt terméket. Az általam ismert hírek szerint már 2001-ben is dolgoztak rajta, de ahhoz képest nem futotta valami sokra. Nagyon hiányolom a stylus-t a rendszerből, a kamerát már nem is említve. A legagyobb csapás az OS X hiánya, illetve a teljesen zárt rendszer. Végül az igazi 1984-et maga az Apple valósítja meg, ha nem vigyázunk.

Mindennek egyérelmű következménye, hogy a gép abszolút nem munkaeszköz. Márpedig nekem arra van szükségem.

Mára oda jutottam, hogy magam állítottam össze a legtutibb konfigurációt. :) Természetesen MAC OS X alapon és a már meglévő cuccaimat alkalmazva. A konfig v0.9 már el is készült.

Szinte köztudott, hogy kizárólag a kanapén fekve tudok igazán jó irományokat kreálni, ezért az MBP jöhetett csak szóba. Az iMac-hez kerestem valami jófajta széket, vagy dönthető fotelt, de vagy az ára volt iszonyatos, vagy már ránézésre is kényelmetlennek tűnt. A gépet a kanapéhoz közel elhelyezni lehetséges lett volna, de ahhoz meg ronda állvány kellene. Csavarozás, fúrás, miazmás. Inkább nem. Legalábbis egyelőre.

Maradt az MBP, de azt sem szeretem ülve használni, mert egyrészt megégeti a lábamon a szőrt(2008-as modell), másrészt a kanapé az alkotás helyszíne. A képrenyőt kellene valahogy külön elhelyezni a géptől, valahol a fejem fölött. - gondoltam. Aztán nem lett belőle semmi. :)

A jelenlegi rendszer úgy néz ki, hogy az MBP az ágy melletti asztalon kuksol pár könyvre polcolva, a bevitelt egy Apple Bluetooth billentyűzettel oldottam meg, míg a touchpad a MagicMouse volt egy ideig. Korábban egy Logitech rádiós billentyűzettel is próbálkoztam, de az USB dongle miatt inkább letettem a dologról, mielőtt beletörik a gépbe. Legutóbb az egér is cserére került, mert számomra érthetetlen módon az egyujjas műveletek is scrollozást jelentenek, amit eddig nem sikerült megváltoztatni. Létezik erre jó kis OS X alkalmazás, de azzal sem jött össze. Hason fetrengve viszont kellemetlen az egeret tologanti, így maradt a touchpad a laptopon....aztán jött a nagy felismerés! A szifonon léteznek olyan alkalmazások(Airmouse, Touchmouse stb.) amikkel lehet a telefont touchpad-ként használni. Nosza! Beszereztem egyet és máris lett WiFi hálózaton működő touchapdem! Tipikus, hogy mióta letöltöttem, már van ingyenes verzió is.

A rendszer nem tökéletes, mert igazából a fejem fölött kellene "lebegjen" a képernyő és a billentyűzet sem jó helyen van, valamint a szifon alkalmazás a kétujjas műveleteket annyira nem szereti, de legalább megy. A szifon felülete nem úgy csúszik és a rendszer nem úgy reagál, mint szeretném, ezért nem ritkán maga a telefon csúszik arrébb, ha nem figyelek. A bt billentyűzettel annyi a probléma, hogy érthetetlen módon numerikus rész nélkül készült, így rövid, se térdre, se máshova nem tudom kényelmesen elhelyezni. Ajánlom mindenki figyelmébe a fenti képet, amin egy nagyon kellemes kis megoldás látható....a valóság egyelőre ennél sokkal rosszabb.

Közben megtaláltam a neten a legtutibb laptop tartót, amin egyelőre erősen töröm a fejem. Itt.

Csak nekem vannak ilyen problémáim, vagy ti sem szerettek a napi meló után továbbra is képernyő előtt ücsörögni?